Усмивки и спокоен болничен престой с благотворителната кампания “Болници с библиотеки”

Скъпи приятели, днес обявяваме началото на благотворителната кампания „Болници с библиотеки“, в която ние от  “Институт за Здравни Активности и Технологии”, гр. Пловдив с ваша помощ в следващите месеци ще обособим библиотеки или библиотечни кътове в част от болничните заведения в няколко български града.

Заедно може да направим болничния престой на малките герои от детските отделения и на възрастните пациенти по-приятен и ползотворен.Да бъдем отговорни за разширяването на кръгозора, за новите мечти и стремежи на пациентите в техните трудни моменти.

За целта имаме нужда от вашите дарения на популярна, обучителна и развлекателна литература за деца от 3 до 14 годишна възраст и възрастни.Нека книжките бъдат нови и с актуални заглавия.

Като отговор на Вашето участие в дарителската акция, ние Ви обещаваме, че:

 • ще документираме/ със снимкови и видео материали/ и популяризираме/ със средствата за масова информация, електронните социални мрежи и интернет пространството/ дарението от Вас.
 • Ежеседмично ще публикуваме актуална информация за хода на Кампанията
 • Ще ви предоставим  при желание възможност за по – активно участие.
 • ще дарим много усмивки и спокоен престой на всички настанени пациенти в дадените болнични заведения!

  Вашите дарения може да изпращате до адреса на куриерска фирма Еконт в гр. Пловдив, бул. „Коматевско шосе“193, получател: Институт за Здравни Активности и Технологии /Жанета Черпокова/, тел: 0876367096.

За гр. Пловдив може да съгласуваме лично предаване на тел: 0876367096.

                Прилагам и списък на здравните заведения, които към момента са заявили готовност да се включат, като предстои да бъде допълван и обновяван:

 1. Клиника по педиатрия към УМБАЛ „СВ. Георги“, гр. Пловдив, която е обособила в себе си следните отделения – „Интензивно“, „Пулмология и алергология“, „Детска онкохематология“, „Детска неврология“, „Ранна интердисциплинарна рехабилитация на нарушения в развитието и за промоция на менталното здраве в ранна детска възраст“, „Детска ендокринология“, „Детска гастроентерология и детска нефрология“, „Кардиология и ревматология“. – с необходимост от закупуване на популярна развлекателна и образователна литература за деца от 3 до 12 годишна възраст.
 2. Клиника детска хирургия към УМБАЛ „Св. Георги“, гр. Пловдив – изявяват необходимост от набавянето на таблети за децата след тежки интервенции по време на възстановителния им престой в интензивното отделение.
 3. МБАЛ „Св. Мина“, гр. Пловдив – популярна и развлекателна литература за възрастни, където те вече имат изграден и поддържан библиотечен кът.
 4.  МБАЛ Пловдив към ВМА София – популярна и развлекателна литература за възрастни.
 5. МБАЛ Асеновград – с детска литература и такава за възрастни.
 6. МБАЛ Първомай – популярна развлекателна и образователна литература за деца от 3 до 17 годишна възраст.
 7. МБАЛ „Братан Шукеров“, гр. Смолян – с детска литература и такава за възрастни.
 8. МБАЛ „проф. Д-р Асен Шопов“, гр. Златоград – с литература за пациенти над 18 годишна възраст.

Искрено вярвам, че заедно ще успеем в това начинание и ще го превърнем в традиция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.