Щастието е на мода

“Голямото затваряне” през 2020 година е довело до тотална промяна на възгледите, какво ни прави #щастливи и кои са новите ни житейските приоритети.

Резултатите от глобалното🌍 проучване на Wall’s Happiness Research 2020 показват, че вследствие на несигурността и изолацията по време COVID – 19 пандемията, значението на социалните контакти и животът в общност са придобили различно значение.

65 % от анкетираните 12 500 души трайно са променили възгледите си
за това какво е щастие.Изведено, като приоритет изпреварва трупането на материални блага.

Качествените човешки взаимоотношения и полагането на грижа за близки, приятели и познати заемат първото място.

“Големият ускорител” COVID-19 трансформира най-силно човешките ресурси, което противно на очакванията, не попречи на хората да преоценят човешките взаимоотношения и контакти и да ги поставят пред финансовия просперитет, материалните облаги и успехът, като фактори, които ги правят щастливи.

Индикация за последваща по-широка обществена промяна са и последващите близката комуникация приоритети:

  • прекарване на време на открито;
  • физическите активности;
  • работата;

Изолацията от семейство и приятели е изместена от социално свързване с цел поддържане на градивни отношения, които водят до натрупване и се превръщат за навици за цял живот.

Данните показват, че по-младите поколения ще направляват начинът, по който ще се стремим да постигаме щастие.
Най-голяма промяна в тази посока се регистрира при 25 – 34 годишните – 70 %, последвани от 35 – 44 годишните – 68% и 16 – 24 годишните с 65 %.

С нарастване на възрастта, процентът намалява.

Силата на общността и взаимоотношенията с другите / човешкият капитал / са определящи за благополучието и щастието в периодите на затваряне и не само.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.